2018. október 20., szombat

Bundás kenyér



Minden úgy készült mint hagyományosan, csak a felvert tojásba a csipet só mellet, tettünk még egy evőkanálnyi olíva olajat is. 
A fritőz táljában szintén raktunk egy evőkanálnyi olajat és a bundás kenyerek tetejét is befújtuk olíva olaj spray-el. 210 fokon 8 percig sütöttük. 
Félidőben megfordítottuk a kenyereket. 
Mi tagadás, az íze nagyon finom. Olyan, mint a hagyományos bundás kenyér íze, de annál egy picit szárazabb az állaga. Lehet, hogy még finomítanunk kell a fritőzös "bundás kenyér sütési technikánkon" .
A kimaradt tojáshoz tettünk egy kis útifűmaghéjat picit megborsoztuk, fasírtformára gyúrtuk és azt is mellésütöttük a kenyereknek.


Forrás: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése