Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
- 4 szelet gépsonka
- 4 kis szelet trappista sajt
- 1 cs. Szivárvány zöldség
- só
- bors
Panírozáshoz:
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Egyéb szükséges eszköz:
- hústűk
- fogvájók
Elkészítés:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk,
sózzuk és hagyjuk állni kb. 1 órát.
Előkészítjük a többi hozzávalót.
A húst megtöltjük a következőképpen:
A kiterített karajszeletre teszünk 1
szelet gépsonkát. A sonkára veszünk ki a zöldségkeverékből sárgarépát,
brokkolit és karfiolt, és szépen egymás mellé sorakoztatjuk a sonka egyik
szélénél.
Erre teszünk egy szeletke sajtot.
Felgöngyöljük a húst.
Hosszanti oldalánál hústűvel
összetűzzük. Végeit pedig fogvájókkal rögzítjük.
Ha elkészült mind a 4 tekercsünk,
akkor bepanírozzuk a szokásos módon.
Én már rég módosítottam a
panírozáson, méghozzá úgy, hogy 3:1 arányban keverek össze zsemlemorzsát és
lisztet egy panírozó edénybe.
A hústekercseket először a tojásba
forgatom bele, majd a keverékbe. Képen látható is.
A fritőz alját vékonyan bekenem Oliva
olajjal, egy ecset segítségével. Beleöntöm a zöldség keveréket. Sózom,
borsozom, majd jól összekeverem.
A zöldség fölé állítom a fritőz
rácsát.
Egy sütőedényt kibélelek sütőpapírral
(így könnyebb a mosogatás). Erre sorakoztatom a bepanírozott hústekercseket.
A tekercseket vékonyan megkenem
olajjal.
Lezárom a fritőzt.
170 fokon 25 percig sütöm az ételt.
Ez idő alatt szépen átsül a hús és a tölteléke.
Mikor lejárt a gép, újabb beállítás
következik 190 fok és 15 perc még a sütési idő. Félidőben megfordítom a
húsokat.
Elkészült a vacsora.
A tányér közepére loptam be egy
fügét, amire mézet csurgattam.
A tányéron a zöldségeket még
meglocsoltam egy kis Oliva olajjal, pontosabban olajspray-t használtam.
Nagyon guszta! Köszönöm szépen a receptet!
VálaszTörlésKöszönöm.
VálaszTörlés