Az intelligens kuktában főtt csirke-húslevesből a combokból
készült a második fogás.
Hozzávalók:
- a levesben megfőtt csirkehús (esetünkben 4 db alsó comb és 2 db. felső comb)
- 1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón áttörve
- 1 teáskanálnyi majoránna
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás sárgája
- só
- bors
- 2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A levesben megfőtt csirkehúst a csontokról lefejtjük,
feldaraboljuk.
A tejfölt, a két tojás sárgáját, a fokhagymanyomón átnyomott
fokhagymát és a fűszereket jól elkeverjük, majd a masszát a fritőz
tálkájára tett csirkehúsokra öntjük, amit előtte kacsazsírral jól kikentünk.
190 fokon, meleg levegős
fritőzben 16-18 perc alatt arany barnára sütjük. Mi rizzsel tálaltuk, amit
szintén az intelligens kukta készített el számunkra.
Bonthatunk a csirke mellé egy
üveg kellemes Olaszrizlinget, vagy egy kellemes üveg Juhfark bort, amely
borok nagyon jól harmonizálnak az így elkészített csirke ízével.
Forrás: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése