2018. október 21., vasárnap

Fokhagymás, parmezánsajtos levesben főtt, majd sült csirkehús


Az intelligens kuktában főtt csirke-húslevesből a combokból készült a második fogás.

Hozzávalók:
  • a levesben megfőtt csirkehús (esetünkben 4 db alsó comb és 2 db. felső comb)
  • 1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón áttörve
  • 1 teáskanálnyi majoránna
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • bors
  • 2 evőkanálnyi reszelt parmezán sajt 

Elkészítés:

A levesben megfőtt csirkehúst a csontokról lefejtjük, feldaraboljuk.
A tejfölt, a két tojás sárgáját, a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és a fűszereket jól elkeverjük, majd a masszát a fritőz tálkájára tett csirkehúsokra öntjük, amit előtte kacsazsírral jól kikentünk.
190 fokon, meleg levegős fritőzben 16-18 perc alatt arany barnára sütjük. Mi rizzsel tálaltuk, amit szintén az intelligens kukta készített el számunkra.

Bonthatunk a csirke mellé egy üveg kellemes Olaszrizlinget, vagy egy kellemes üveg Juhfark bort, amely borok nagyon jól harmonizálnak az így elkészített csirke ízével.

Forrás: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése