Manapság teret hódít a modern konyhai segítőnk, az olaj nélküli fritőz.
Rengeteg féle változatban kapható a piacon már.
Kisebb, nagyobb méretekben. A választás attól függ minden esetben, hogy hány fős családra szeretnénk egészségesebb ételeket, sülteket, hasábburgonyát, és akár süteményeket is készíteni ezekben a gépekben.
Alap, géphez tartozó kiegészítők.
A Klarstein oldalán bő választékot találunk ezekből a fritőzökből, de közben a multiknál is vannak akciók keretében. Igaz, a multiban kapható fritőzök csak 1-2, max 3 főre elegendőek, nem nagy űrtartalmúak.
Itt megnézheted a Klarstein kínálatát: https://www.klarstein.hu/Konyhafelszerel-s/Olajs-t-k/
Nekem személy szerint egy nagy 9 literes Klarstein gépem van, amit imádok. Lehet benne akár 1-2 személyre készíteni ételt, de ha összejön a család, akkor akár 8 személyt is ki tudok szolgálni friss sültekkel.
A forgó kosarában 1 kg hasábburgonya készül egyszerre, így nagyon gyorsan, akár 2 adagot is megsütök egymás utánban.
Több kiegészítő is vásárolható hozzá, mint például steak sütő kosár, ami forgatja a húst sütés közben, így szép egyenletesen megsült húst kapunk pillanatok alatt.
Saslik/nyárs készítő szerkezet, amin egyszerre 10 nyárs készül, szintén forgatással.
Amit még a nagyobb fritőzöknél kiemelnék, hogy nem csak a saját kiegészítőit használhatjuk benne, hanem akár a már meglévő jénainkat, kerámia sütőtálainkat, szilikon sütőformákat is. Arra kell ügyelni, hogy akkora legyen a használt edény, hogy a forró levegő, ami kering a fritőzben szépen körbe tudja járni az edényünket. Min. 2 cm helynek kell maradnia körben az edény falától.
Ebben a blogban sok-sok fritőzben készült ételt fogunk bemutatni. Nem csak azt, amiket én készítek, hanem Facebook csoportunk tagjainak az elkészített, bemutatott ételeit is.
Tehát itt csak kipróbált ételeket fognak az olvasók látni, így bátran elkészíthetik odahaza is.
Facebook csoportunk is van, ha szeretnél követni ott is bennünket, akkor jelentkezz nyugodtan.
1. Hasznos segítőink a konyhában
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése